Monday, January 31, 2011

..kenapa xnak masuk gov..

kenapa? mengapa?
okeyh..
adalah kan persoalan dari bebrapa orang yang bertanyakan Na kenapa Na xnak kejer dengan government..
kenapa?
sebab Na ni ada satu masalah which is Na x baper nk suker if kene pakai baju kurung hari2..
sekali sekala nak pakai suar n kemeja..
if kejer ngn gov, jangan haraplah nak pakai mcam tu kan..
hahahah..
itukah sebab nyer?
haha.. tetttttttttt...
maybe la kot..
k lah.. xtau nk merepek aper dah.. t nxt tyme smbung okeyh?

..akhirnya..

hyep.. morning semer2 my sayang2...
oh.. akhirnya.. satu kenikmatan dalam hidup telah Na selamat terima..
hehhe..
aperkah?
oh.
Na dapt kerja.. yeayh2... heheheh
before diz kan Na ni jobless.. x bekerja..
hehehehhe...
but now akhirnya.. dah dapat kerja.. kerja beser2 jerk.. janji halal...
okeyh2...
to kengkorang yang agak2 nyer kan.. nak wat dinner function ker, kenduri kawen ker, celeb birthday party ke, nak buat seminar ker.. haper ker.. boleh la kasi tau Na kan..
sebab Na kerja dekat hotel in KL bahagian sales n marketing... :)
hotel aper?
Adamson Hotel dekat dengan Kg. Baru...
kan2?
heheh..
so... silakanlah yer contact2 Na.. harga boleyh runding punyer.. hehehhehehe
k lah.. tu jerk update terbaru pasal Na... nanti2 Na update pasal benda len plak yer.. :)
cayunk korunk2 semua...

Sunday, January 30, 2011

..buntu..

*entry ni Na akan guna saya sebab entry luahan perasaan..

okeyh.. awak..
saya x rasa saya comey or saya hot apatah lagi saya nak rasa saya ni cantek..
tapi saya sangat hargai perasaan awak pada saya.. yer..
walaupun saya hargai cara awak care pasal saya..
cara awak buktikan dekat saya yang awak sayang saya..
tapi saya tak boleh nak terima.. sebab hati saya belum kosong sepenuhnya..
saya tak nak letak awak dalam hati saya sebelum saya tahu..
tempat kosong dalam hati saya tuh..
'muat' atau tak untuk awak masuk n tinggal dekat dalam sana..
bukan saya tak p[ercaya dekat awak..
saya cuma tak percaya pada hati n perasaan saya..
saya tak janji yang saya boleh bahagiakan awak..
tapi saya kalau boleh tak nak awak derita...
sebab saya tau hati saya sangat susah untuk dipaksa..
awak....
awak baik sangat tau..
n awak deserve someone better than me..
awak..
jangan marah dengan saya yer..
kita masih lagi boleh kawan..
sebab saya memang suka kawan dengan awak.. sorry yer awak...
saya memang x boleh terima awak jadi part of my life..
saya doakan awak akan jumpa seseorang yang lagi baik dari saya yer....

Saturday, January 29, 2011

..ada ke cinta sejati..

morning semua.. bangun pagi2... mood adalah kejiwangan...
semalam x sempat nak update blog.. kenapa?
sebab penat sesangat...
okeyh.. kembali kepada mood kejiwangan plak...
bercakap pasal cinta sejati.. saper percaya dalam dunia ni ada cinta sejati...
hurm..
Na buat entry ni bukan sebab Na x percaya.. Na percaya..
cuma mungkin buat masa nieyh.. Na belum jumpa lagi aper tuh cinta sejati...
bila nak jumpa?
entah..
Na pun tak tahu... sebab aper?
sebab Na sendiri tak pasti aper itu cinta sejati..
okeyh2...
macam mana kita nak tahu dyer tuh cinta sejati kita?
hurm.. sebenarnya.. entry ni bukan pasal nak bercerita aper itu cinta sejati.. tapi sekadar nak bertanya...
macam mana korang tau si dia tu cinta sejati korang?
dengan melihat mata si dia kah?
atau sekadar merasainya melalui hati korang?
hurm.. aper kata? kita share sesamer... kisah cinta korang? nak tau ugak...

Friday, January 28, 2011

..tak suka jangan baca..

hyep.. selamat tengah pagi..
to all readers..
malam ni or lebih tepat lagi tengah2 pagi nieyh...
Na rasa macam nak berkongsi sesuatu..
but plzz la..
yang x suka x payah la baca.. sebab nanti buang masa kamoo semua ajer okeyh?
as a blogger...
Na n blogger laen pun Na aser.. x boleyh nk expect semua readers akan suka baca aper yang kter tulis kan?
but sometimes..
plzz la..
x payah la nak kondem2 or nak maki2 n what so ever okeyh..
Na bukan spesies manusia yang x boleyh nak terima pendapat atau aper2 yang berkaitan..
tapi Na x suka orang yang x tau aper2 pasal Na sibuk2 nak maki2 Na kan..
macam ni la kan..
if U x suka aper yang Na merepek merapukan dalam blog nieyh...
U jangan baca.. then jangan kecoh2 nak maki2 org lak kan..
or u spesies yang suka nak maki2 n what so ever..
silakanlah buat blog sendiri so xder orang yang akan heran n ambik port pasal aper yang U nak tulih okeyh?
then.. x payah sebok2 nak bukak blog yang U rasa U x suker nak baca..
dh.. selamat malam...

..sehari satu entry..

oh.. hari ni penat sesangat..kenapa?
sebab jalan kaki carik pejabat pos dekat area Brickfield ni ha tadi..
sikit lagi nak tercabut kaki ni ha..
pastu konon2 nak g jenjalan kat TS sorang2..
pastu mmber ajak join dorang.. so join la..
ni baru balik umah.. penat toksah nak cerita la.. ikutkan hati macam malas jer nak wat entry baru kan..
tapi macam dah promise dengan diri sendiri..
promise aper?
promise nak buat sehari satu entry..
bak kata Abg Ben... conclude kan aper yang jadi hari tuh kan..
hehehe..
okeyh.. now..
macam dah conclude kan dah kan?
jenjalan carik pejabat pos.. then terserempak dengan pencopet.. eh silap.. bukan pencopet..
promoter Celcom berukband...
bila Na cakap dah ada.. x percaya plak..
eiysk... sabar jer la...
hey now.. penat sangat2 okeyh..
esok ada gathering dengan mmber2 masa dekat PLKN dlu..
rinduu seyh nak jmper n n hangout dengan dorang semer..
rindu..
nak ber'fotogedik' ag..
okeyh.. nanti lepas dah ber'fotogedik' dengan kengkorang yang Na sayang ni okeyh..
Na pomise akan share kegembiraan dengan korunk2 semua nieyh.. heheh
okeyh2..
sayang korunk sesangat...
bubye..

Thursday, January 27, 2011

..stalker..

sekarang ni kan uolls...
Na dah jdi stalker..
stalker saper?
stalker ex-bf Na..
heheheh.. sedeyh? sikit...
xper la..
janji dyer happy kan?
sebab Na happy biler dyer happy.. semoga dyer dengan gf bru dyer nieyh..
bahagia selalu.. sebab dorang dekat.. x macam kitorang dlu.. jauh... :)








bahagia kan dyer sekarang? :)
happy for u dear...

..sexy tuh..

wargh.. sexy btol... memang sexy..
saper?
oh.. manusia... perempuan sexy..
seriously sexy tau x...
saper?
ha.. ni yang Na nak gosip2 dengan readers sekalian nieyh..
tadi Na pergi Kelana Jaya.. ada aper?
ada la date nyer.. heheheheh..
pastu kan.. ada lah sorang aweks tuh.. cun siottt....
pakaian dyer.. cun siottt...
sexy gler..
meh la nak kasi korunk x curious dah kan..
awek 'mat saleh' nieyh kan..
kenapa Na cakap dyer sexy.. okeyh.. dyer x der la pakai mini skirt yang tonggeng2 nampak montot ker.. aper ker...
tapi yang penting...
pada Na dyer memang sexy...
dyer pakai baby-t kaler hitam n pakai kain batik..
kain batik okeyh!!!
kain batik tu ada belah la sikit.. pergh..
memang sexy wa cakap cakap sama lu bro..
hehehehe
nampak simle.. tapi pada pandangan mata Na ni.. dyer lagi sexy dari pompuan2 Melayu yang pakai dedah sana.. dedah sini..
tber2 aser cam nak pakai kain batik lak bila kuar..
tapi Na honestly memang x pandai pakai kain batik..
keh2..
xkesah la...
tapi pada pandangan Na.. cara dyer.. mmg cun + sopan sangat...
x nampak keterlaluan pon kan?
heheheh... k lah.. out dlu okeyh...

Tuesday, January 25, 2011

..korea oh korea..

ho.. tadikan semasa keluar..
wargh.. borong cter korea ag kan pompuan nieyh.. pompuan mana?
pompuan ni lah... yang mana?
saper lagi.. Na lah tuh.. hahahahah
keluar tadi Na g borong 5 ag DVD Korea.. bukan muvie ya.. drama...
nak dijadikan kisah...
DVD Korea yang Na beli dlu pun.. x habis tengok ag.. hehehe...
ni mau kne dengar ceramah free dari Mem Besar nieyh..
heheheheh...
tah la.. Na beli.. bukannyer Na tengok dari episode 1 sampai habis pun.. Na tengok mula2, tengah2 then akhir..
heheheheh...
macam tu la kisahnyer..
huhuhuhu.. xperla.. nanti Na dah tengok.. Na cter la kat korang yer... huhuhu... k lah.. bubye... muahx...

Monday, January 24, 2011

..yang cantik jer, yang hodoh plak..

selalunyer kan.. yang dipandang orang tuh.. rupa ker aper?
opkos la rupa..
xmau hipokrit kat sini.. even Na pun..
suker tengok perempuan cantik n lelaki hensem...
lumrah la manusia.. suka pada kecantikan...
tapi Na nak tanyer..
korunk rasa kecantikan tu menjamin kebahagiaan ker?
khenseman tu menjamin keharmonian dalam sesuatu perhubungan ker?
ok..
ni pendapat Na...
korunk nak accept or x..
itu terpulang pada korunk okeyh...
pada Na.. yes.. kecantikan n kehenseman tu penting ok..
tapi itu terpulang pada seseorang kan macam mana nak tafsirkan kecantikan tu..
sebab cantik n hensem tu kan subjektif..
macam Na?
Na aser.. lelaki yang hensem tuh adalah...
jeng.... jeng.... jeng.... jeng...

tall.. dark.. n handsome..

ok.. yang len2 tu x kisah...
sebab pada setiap orang tuh.. definisi cantik n hensem pada orang tu laen2 kan?
so..
x heran la kan... if ada orang yang suka lelaki 'jambu'...
lelaki 'durian', n macam2 lagi la kan...
kesimpulannya dekat sini...
kecantikan dalaman tu sebenarnya yang lebih berkekalan...
sebab yang luaran tu sementara jerk..
xnak bebel panjang2...
nnti ada part 2 plak tuk topik nieyh okeyh?
bubye...

..dikecewakan atau mengecewakan..

~ dikecewakan atau mengecewakan ~

mana lagi menyakitkan.. dikecewakan atau mengecewakan? hurm...
ok.. ada yang cakap... mengecewakan tu lagi sakit dari dikecewakan..
yer ker?
bukan dikecewakan tu lagi sakit dari mengecewakan..
ok.. pada Na.. Na lagi rela dikecewakan dari mengecewakan...
kenapa?
sebab Na macam tak sampai hati nak kecewakan orang.. sebab Na tau macam mana rasa dikecewakan...
pedih + sakit + bengang...
macam2 dah rasa kat hati nieyh...
tapi.. ada orang cakap...
sampai bila nak terus disakiti n dikecewakan...
hurm.. pada Na.. biarlah...
janji kita x tanggung dosa menyakiti..
hurm.. even.. Na admit.. Na bukanlah manusia sempurna yang tak pernah mengecewakan orang lain...
tapi kadang2 tuh...secara tak sengaja...
lagipun.. pada Na kan..
biaralah Na kecewakan dia pada permulaan daripada Na biarkan dia letak harapan setinggi gunung...
tapi at the end...
ha..
lagi satu.. dalam aper jua keadaan...
Na lebih memilih keluarga...dari segalanya..
so.. Na lebih rela mengecewakan orang lain yang bukan family Na dari Na kecewakan family Na...
ok2.. dah2.. malas nak membebel panjang.. nanti korunk2 bosan lak kan.. ok.. bubye... muahxxxxxx

Sunday, January 23, 2011

..rindukan key-hell..

ehek... dah bersawang dah sayang Na sorang nieyh...
saper? alololol... blog Na ni la... lately ni agak kesibukan sikit la.. sejak dari arwah Pak Long Na meninggal...
lepas tu...
Na ke Key-Hell la plak..
n now Na dah at Key-Hell...
buat aper? rindu giler baban dekat....................................................Key-Hell la...
hahaha..
bukan Key-Hell k.. Kuala Lumpur ok..
hehehhe.. cam dah rindu giler dengan KL... bukan rindu dekat org KL ok?
maybe sebab dekat KL macam2 kenangan yang Na dapat dekat sini... huargh...
ok2... xleyh update lmer2 nieyh...
nak kuar lak..
kuar sorang2 jer pon rock aper.. hehhehehe...
bubye... mlam nanti udate ag k.. xmao dah kasi blog kesayangan Na ni bersawang dah... xmo2... :)

Saturday, January 22, 2011

..kematian dan kesedihan..

dalam hidup ni.. pasti ada kelahiran yang membawa kegembiraan berganda dalam sesebuah keluarga...
bagaimana dengan kematian..
ye.. kematian seringkali dikaitkan dengan kesedihan..
patutkah atau wajarkah kita bersedih di atas setiap kematian..
mungkin.. bersedih kerana kehilangan insan yang disayangi...
seharusnya.. biarlah kesedihan itu berpada2.. sewajarnya.. jangan berlebihan..
kerana ini adalah putaran alam...
yang hidup akan mati..
yang datang akan pergi...
cuma bila, bagaimana sahaja yang tidak diketahui..
bersediakah kita untuk menghadapi kehilangan? atau bersediakah kita untuk pergi meninggalkan insan2 yang kita sayang?
aper pon..
setiap saat, setiap masa.. haruslah kita bersedia.. bersedia untuk mengharungi dugaan2 yang bakal mendatang.. sama ada kita sedar ataupun tidak.. dugaan itu tetap ada...
dimana2...


Thursday, January 20, 2011

..meninggal..

salam.. okeyh... ni update pantas n ringkas.. Na might be x update blog for one or two days..
sebab nak kena balik kampung.. pak long sebelah Mem Besar meninggal.. ni tengah siap2 nak balik... doakan perjalanan kami selamat pergi n selamat pulang..

Wednesday, January 19, 2011

..hari yang ceria..

selamat pagi blogger!!!!
ha.. semalam boleh dikatakan yang Na ni tido agak awal la kan..
kenapa?
entah la.. semalam cam penat yang teramat sangat.. xtau mana datang perasaan penat tu kan..
hehehhe...
ok.. pagi nieyh.. entry yang agak cepat jugak ditaip.. oh.. bukan entry kemarahan..
hari ni..
entry keceriaan..
dah maafkan dah semua2 yang buat Na bengang semalam..
bab kata Dr Fadzilah Kamsah..
memaafkan semua orang sebelum tdo membuatkan kita lebih ceria..
yes.. tepat sekali.. kenyataan tu memang benar..
oh ya.. hari ni nak pergi Maybank... nak bukak akaun Maybank.. then nak g ambik barang nak jual2 tuh.. oh ya.. saper yang berminat boleyh la mengadd saya di FB sy ya..
lepas tu nak g jenjalan..
huargh..
tapi x boleyh blek selepas maghrib.. kena balik before maghrib...
nanti Mem Besar n Big Boss x bagi kuar dah..
laalala...
tamao2 cam gtuh..
sangat2 la x bestnyer kan..
nak g mandi nieyh. tp kesejukannyer mencucuk hingga ke tulang sumsum..
cam ner nk mandi... adoyai.. nak kner melompat dlu jap.. biar berpeluh.. then baru boleh g mandi....
x ada lah sejuk sangat nanti bila nak mandi..
huhuuhu...
ok la.. blek nanti Na update lagi okeyh?
bubye everyone... muahxxxxxx.......
ahaks..
gedix dah start dah.. :P

..bengang..

entry ni ditaip dengan pantas dalam keadaan marah yang teramat sangat..
marah dengan saper? first marah dengan manusia yang x paham bahasa melayu.. bukan takat tuh... bahasa inggeris pun x paham agaknya..
menyampah tahap dah x boleyh nak tahan..
sebok dok nak paksa Na couple..
ok macam ni la.. Na ni xder la hot or spicy or what so ever..
tapi Na gak x desperate nak carik boyfriend..
n now Na dah rapat dengan someone.. even kitorang x couple or even kitorang hanya teman tapi mesra..
Na x suker nak terima orang lain okeyh?
x suker.. sila berambus dari hidup Na sekarang..

itu satu hal. ini hal lagi satu..
Na benci orang maen pas2 number nieyh.. xtau pas2 number tuh aper?
dalam erti kata laen.. jual number..
hampeh.. Na percaya dekat awak sebab tu Na kasi awk no Na untuk senang kyer contact..
tapi Na xder la plak suruh awk pegi kasi dekat mmber2 awak yang tah aper2 tuh kan..
so, sekarang.. bukan takat member awak.. dengan awak2 sekali Na dah x der msa nak layan or kawan.. bubye je la..

ha.. dah la entry kemarahn buat kali ni.. sory if ada banyak typo.. beser la tengah marah kan.. bengang lagi tuh.. mals nak check typo..

bye.. nyte..

Tuesday, January 18, 2011

..nampak sangat tipunyer...

ingat lagi x.. dulu pernah kecoh pasal Maybank2u pnyer website yang palsu tuh? ha..
tadi kan.. Na check email Na... Na bukak email ni sebab dyer tulis from Maybank2u..
Na pelik la sebab Na account Maybank pun Na xder... so.. na bu
kak la..ok.. click2 dekat gambar untuk tumbesaran yang sihat ya..

ha.. nampak sangat la penipu kan2.. sebab nyer.. cm ner Na nk update Na punyer accout if account pun Na xder.. eisykk... nampak sangat la x logiknyer kan..
kes macam ni.. if orang yang dorang hantar email tuh ada account Maybank peratusan nyer mesti ada untuk orang tu click dekat link yang dyer sertakan dengan email tu kan..
pastu mesti kner masukkan account details..
dari situ senang jer kan orang2 yang x bertanggungjawab ni nak transferkan duit korang ker account dorang.. licik kan dorang nieyh... hurm.. so.. be aware la kan if dapat email2 macam nieyh.. sebab kita sendiri pon belom pasti dengan kandungannya..


..nak buat blogshop..

ok.. blogshop.. mesti la blog tuk jual barang2 kan? hurm..
yer la.. Na kan x kejer.. nak kejer jauh2... Mem Besar n Big
Boss x kasi lak.. so.. nak xnak..
cari la inisiatif tuk mencari duit poket sendiri..
so.. Na dok pkir2 nak wat blogshop.. n Na ada la create new blog.. ta
pi cam xder aper2 lagi yang diupdate dekat ctuh kan..
sebab x tau nak mula macam mana.. sebab buat maser ni la.. Na just jual dekat FB jerk..
hurm.. so mcm mana erk nak start buat blogshop nieyh.. hurm..
aper yang Na jual? meh usha2 tengok yer.. if ada yang berminat.. leyh
la add Na kat FB then kter kasi tengok cm ner mau beli ini barang kan..





ha.. lipstick ni la yang Na ngah giat nak menjual nyer... so.. if ada la yang berminat kan.. korunk dialu2kan untuk add Na dekat FB then korunk leyh usha2 baek punyer dekat album nieyh... ok? heheh.. jom la sokong Na.. yeayh.. heheheheh

..pelik tapi benar..

argh.. ingat ag x yang Na join satu segmen dengan lelaki yang garang? ha.. x ingat? ok.. click sini..
dlam segmen tuh dyer ad suh letak pic aper yang selalu di bwak...
ok.. dah tau kan aper yang Na bawak.. ha.. tapi.. yang x puas hati nyer.. awat la dok pertikaikan Na bawak itu or ini.. ok.. now nak explain kasi celar ckit.. :)
bukan marah.. just xnak kasi korang2 conpius tau..

ok.. click kt gambar tuk pengecilan yer..

see.. tengok.. incin The Garang cakap menarik sebab xder gadget..
ok.. first... Na memang bukan jenis yang suker ngat gadget2 nieyh... takat laptop.. tu pon.. Na x kesah ada ke x.. sebab if Na pegi mana2 mesti ada My First Sis or My Second Sis... so... Na x payah bawak laptop Na.. Na just sewa laptop dorang n berukband dorang jerk..
kamera? ho.. Na x reti la nk godek2 kamera besar2 macam incik The Garang nieyh...

nak jawab Huszaini ni lak.. handphone bukan dalam backpack.. handphone Na dalam poket suar.. so x termasuk la tuh....
lagipun Na memang jarang bawak handphone nieyh.. kalau ingat nak bawak.. Na bawak la.. x percaya? tanya Mem Besar.. sebab tu kadang2 Na kena marah dengan family Na sebab susah nak contact Na.. hehehh

so.. uolls jgn la pelik yer.. :)


The Garang

Monday, January 17, 2011

..apa di dalam backpack anda..

ok.. tadi nak buat new entry xder idea.. now.. nak join satu segmen dari blogger yang garang? ha? xlah.. heheh.. nk join segmen The Garang la...



if korang nak join click dekat header nieyh or click2 jerk dekat nama dyer.. ok..
now.. nak show off aper yanag wajib ada dengan Na x kre la Na pergi mana2 kan..


ok.. ni lah 4 benda yang wajib ada.. first yang tinggi belakang tuh Pureen baby powder.. memang wajib ada sebab if rasa x selesa like macam panas sangat.. or rasa muka dah sememh ya amat.. bedak ni lah penyelamatnya..
yang kaler hijau tuh.. ala.. confrm2 dah tau.. chewing gum la kan.. brand len Na x layan k.. brand nieyh jerk.. last time maser nak pergi S'pore dengan family pon siap borong ag chewing gum ni takut kat sner x jmper...
the next one is Nano Cooling ball... yang botol tutup besar tuh... sebab Na selalu ada masalah cramp n sakit dada.. so if emergency case kan.. benda ni la yang akan selamatkan...
the next one is yang paling comel n yang paling ketoto dalam pic nieyh.. Vicks inhaler.. sebab Na ni sensetif dengan bau..if ada bau2an yang Na x suker.. Vicks ni lah yang jadi penyelamat... :)


ok itu sahaja.. yang lain.. tidak ada buat masa sekarang...

Sunday, January 16, 2011

..lelaki ke perempuan yang salah..

ok.. now nak cter pasal masalah lelaki n perempuan..
bila lelaki n perempuan bergaduh dekat khalayak ramai.. saper yang akan dipersalahkan.. lelaki atau perempuan?
::nak gaduh biar la mcam nieyh.. jangan gaduh mulut jerk tau::

selalu jer kan kita tengok pasangan yang bercinta bergaduh dekat tempat umum.contohnyer.. dekat parking lot la.. dekat kedai makan la.. dekat tepi jalan la.. dekat library la ( if ad mmg nk kner sepuk la nieyh ) n macam2 tempat la kan..

Na sendiri pernah tengok pasangan couple yang gaduh dekat parking kolej Na dlu la..

::agak2 dah bengang sangat, bawak jerk bf/gf korunk kt tepi antai or what so ever. kasi dorang flying kick. hehehehe::

mamat tuh pkai skuter.. n agaknyer.. ad la masalah diorang tuh kan.. balaks ni ajak la aweks ni nek motor. agaknya aweks ni x nak la kot.. the best part.. aweks ni ambik helmet n ketuk balaks dyer dengan helmet.. Na tyme tuh seriously Na gelak.. kenapa? sebab kelakar.. hahaha.. jahat kan?

ok.. itu contoh kejadian perempuan yang mengamuk.. kalau lelaki yang mengamuk lak cm ner?
::talk to my hand ya!!::

yang sebenarnyer la kan.. diorang2 ni x pernah terfikir ker.. betapa hodohnyer rupa diorang yang tengah marah tuh.. tambah2 plak mengamuk kat tempat public.. buat kena gelak jer la... heheh..

Na x suker nak slahkan satu pihak.. pada Na dua2 salah.. kenapa?
ok.. dah tau yang pasangan awak tu tengah marah... jangan la duduk kat ctuh ag.. blah jerk dari situ.. biar dyer marah sorang2.. hahahah... yang konon2 nak pujuk memujuk tu kan.. tnggu la pasangan korang tu dah sejuk sikit... barulah senang nak slow talk...


::usahlah buat begini.. hodoh bebenor::

kenapa Na cakap? Na pun ada lah pengalaman macam nieyh.. Na pernah bertembng dengan ex Na dengan gulr len.. dekat TS.. mser tuh.. dalam hati.. memang nak jer ketuk paler dyer dengan wedges yang Na pakai tu kan.. tp lilek la der.. heheh...

Na boleh pergi dekat dyer konon2 Na ni kawan dyer.. say 'hye' jerk... siap boleh tanyer ag..
'awek ker?'
ha.. bukan nak kata Na ni gler ker haper..

tapi Na kalau boleh. nak jaga maruah semua pihak..
ok.. just imagine.. kalau Na attack dorang.. saper malu? first of course la Na yang malu kan.. pastu pompuan tuh, mamat tu ag..

so the best is... relax.. then blah dari ctuh.. hntar msj ni kat dyer..
'terima kasih sebab madukan saya.. lepas ni.. tiada lagi kita.. yang ada hanyalah saya dan awak.. jaga madu saya elok2 yer...'

ha kan ke gentle gler kalau kita buat macam tuh.. :)
lepas tu mesti dorang tersa giler..

hehehhe... ok2.. next time Na update macam mana nak control kemarahan if diri diduakan okeyh?

p/s::gambar xder kena mengena sama ada yang masih hidup atau yang telah meninggal. crdt to Uncle Google for the pictures... :)

..aku ini wanita..


oh yeayh.. if koraang tgk ad header Abg Ben nieyh.. mesti la Na join segmen Abg Ben.. kali ni segemn..

aku ini wanita

ok.. luahan perasaan Na yer...

dikecewakan lelaki atau dikecewakan cinta. selalu sangat. n pernah sampai tahap Na berdendam dengan lelaki. kecewa sangat bila orang yang kita sayang. tipu kita. Na boleh tahan if lelaki tu baran or suker kongkong Na. tapi xmau la 'play wooden three' kan? :) dikecewakan satu perasaan yang sangat sakit. Na kalau boleh. xnak dah rasa perasaan itu.

to all lelaki.. ingat satu jerk. perempuan mungkin boleh tahan dengan perangai kamoo yang suker mengongkong atau panas baran. tapi tak boleh tahan bila dyer diduakan. kalau dah x sayang. cakap jerk. jangan nak tipu2 k.. x semua lelaki macam tu kan. tapi tu la. fahamilah diri mereka. jangan kasi mereka pijak kepala korang lak tau.

okeyh.. itu sahaja...

Saturday, January 15, 2011

..cara ngorat tanpa bersuara...

ha.. tadi Na ber blogwalking ke blog2 yang Na suker baca la.. tapi eh.. ada satu yang Na aser na ada termiss nak baca..
blog saper?
of course la blog Abg Ben..
tajuk entry dyer Na copy cat ckit2..
nak baca yang Abg Ben punyer.. click2 dekat sini yer...
ok...
dekat dalam entry tuh... Abg Ben ada kasi am tips la nak ngorat awek kan..
heheh..
Na cuma nak share pengalaman..
actually.... pengalaman nieyh.. 3 tahun lepas kot...
mser tu Na bru start study...
ok... ada lah sorang mamat nieyh...
selalu tau bertembung dengan dyer.. dekat cafe, library, dekat koperasi, dekat pasar malam yang dekat ngn kolej, dekat kedai mkan dekat umah pun sama...
tp most of the time.. dekat cafe n library la..
haha...ingatkan bertembung biasa2 jerk.. yer la.. kolej tu bukannyer besar sangat pon..
dyer senior Na..
dalam 2 sem la macam tuh.. tup2.. tber..
dyer hilang.. hurm.. cam tercari2 gak la..
pastu.. dalam dua tiga bulan lepas kot..
dyer add Na dekat FB...
n dyer inbox Na n tanyer Na..
if Na kenal dyer atau x..
hahah..
malas nk cter pnjang2.. rupa2nya..
msa dekat kat kolej tuh..
sajer jerk dyer wat terserempak.. nak tegur Na dyer cakap x berani..
sebab dyer cakap muka Na muker sombong.. eh.. ye ker?
heheheh..
Na tanya dyer.. kenapa perlu buat2 bertembung..
sebab dyer cakap.. dyer suka tengok Na gelak...
aduhai.. Na aser Na ni kalau gelak.. huduh bebenor...
n now..
alhamdullilah.. dyer dah cuba sedaya upaya dyer buat Na lupakan cinta lama Na...
n Na sedaya upaya Na sokong dyer dalam apa jer yang dyer wat..
n hope sangat yang hubungan ni akan kekal..
:)

..saya ada, korung ader..

ha.. cer korunk kasi usha baek punyer dekat pic di bawah ini.. tertera n besar ag..
if ada yang x nampak.. sila click2 dekat pic untuk tumbesaran maksimum...


buku panduan imunisasi Na maser Na baby.. tengok la tahun tuh.. tahun 1989.. heheheh
hari semalam dok belek2 fail2 lamer dengan Mem Besar.. alih2 terjumpa la benda nieyh.. then tengok la dalam tuh.. jadual Na kner cucuk dengan doc.. jaat tau doc tuh.. eisyk2.. sedeyh jer.. :(





lihatlah.. hehehheheeh


ini plak jadual suntikan.. gambar bawah ni kita kasi zoom sikit...


see.. lihat.. tengok.. hahaha.. semua Na kene cucuk tau.. xder yang tertinggal.. heheheh...


sebenarnyer.. xder idea nak buat entry pasal aper.. tapi x kesah la.. just check it out k.. hehehehehhe... ada lagi.. cm jadual tumbesaran baby.. nanti Na wat tuk second edition punyer story lak k...

Friday, January 14, 2011

..whipped potatoes..

Na aser kan.. mesti ramai yang suka makan whipped potatoes especially bila korunk g makan kat key-ef-see.. kan2?
ha.. Na nak share sikit resepi cm ner korunk2 boleyh buat
whipped potatoes ala2 kfc gtuh..
ok.. first of all korunk mesti la ad kentang.. atau dlam bahasa kampung dorang panggil potatoes....
heheheheh
pastu korunk perlukan satu labu bawang besar... ya
ng kaler merah.. bukan bawang besar yang kaler kuning tuh k...
pastu cincang macam gambar di bawah nieyh...


satu batang saderi (yg wonder pets suker mkan tu la)... juga dicincang seperti gambar di bawah...



lepas tu rebus dengan 600ml air.. campur dengan 3 sudu serbuk stok ayam.. brand MAGGI ya.. brand len x jalan...
rebus dalam 10 minit..
lepas tu.. tapis air tuh... buang segala hampas2 iaitu bawang n batang saderi tu...asingkan..
ok.. gambar di bwah nieyh... air rebusan yang dah di asingkan tadi yer..



ok.. lepas tuh.. cairkan 4 sudu maerjerin jenama PLANTA... bila dah betul2 cair.. campurkan dengan 3 sudu tepung gandum... kacau sentiasa supaya tidak berketul2.. bila tepung n marjerin tadi dah sebati.. masukkan air rebusan tadi... juga kacau supaya hasilnya tidak berketul2... selepas itu.. masukkan sedikit sos tiram, serbuk lada hitam, dan juga beberapa titis kicap p
ekat...
masak atas api yang perlahan.. masak mengikut kepekatan yang disukai.. sesuaikan kuah tu dengan selera memasing...

ok.. part kentangnyer pulak..
kentang mestilah direbus sehingga masak.. pastikan kentang betul2 masak.. kalau tak hasilnya nanti tak berapa lembut...
setelah masak, masukkan kentang yang dah direbus tadi ke dalam mixer dan putar sampai kentang tu betul2 hancur.. sambil tu, msukkan sedikit susu segar.. mengikut selera masing2... juga taburkan sedikit serbuk lada hitam...
siaplah kentang nyer...


ok.. dah siap kentng dan juga kuahnyer kan.. so.. sekarang tiba masa untuk dihidangkan...
ok.. dah siap dihidang.. makan la yer.. hehhehe.. ok.. itu jer..
selamat mencuba yer...

..saper ikut saper..

hyer kengkawan, sayang2 Na semua.. wargh.. sorry sesangat.. semalam tertinggal blog nieyh.. eh.. dah ada sawang la plak sikit2 kan.. hehehehhe
heheheh.. actually, semalam Na dengan My First Sis g jenjalan..
oh.. xder la jenjalan sangat.. just g ambik stok lipstick yang Na jual dekat FB Na tu jerk.. ha? nak tau lipstick aper?
kalau nak tau.. jengah2 la ker FB Na yer...
ok2.. bacto to the topic...
Na nak korunk bagi pendapat korunk...
muka Na ikut muka Mem Besar ke ikut Big Boss... ok.. kat cni
h.. adalah.. gambar Mem Besar n Big Boss mser muda2..
nak tengok.. ok.. check this out ya..




yang atas ni gambar Mem Besar ser muder dahulu kala.. n yang kat bawah nieyh... gambar Big Boss mser mula2 Big Boss msuk polis if Na x silap la...

yang bawah gambar Big Boss ni gambar Na yang agak latest la.. senang sikit kan korunk2 nak wat perbandingan.. heheheh




ha... so.. aper komentar2 korunk?
Na ni ikut muka saper? sebab kalau perangai Na dah tau dah.. dari kecik ag mak2 n ayah2 sedare cakap Na ni ikut perangai Big Boss.. tapi tang muka tuh.. macam2 pendapat la plak kan.. ada cakap Na ikut muka Mem Besar n bila blek kmpung jerk.. org kampung Big Boss cakap Na ni anak butir Big Boss...
anak butir tu aper?
heheh.. tnyer la kengkawan korunk2 yang org Kelantan juga yer.. heheheheh...
Na tnggu ya... :)

Thursday, January 13, 2011

..symbols..

___________________________00_____0___00000000
__________________________00_______000_______00
__________________________0_________0_________0
_________________________0_____000_0000_______00
_______0000000_______00000____0___0_____000000000
______0_______0000000____0____0__0_______000_____0
_____0___________________0_____000________0_0____0
_____0___________________00_____00_______0__0____0
____00_____________________00000__0000000000____0
____00_________________________________0_______000
_____0__________________________________0000000___0
_____00____________________________________________0
_____00____________________________________________00
_____0______________________________________________0
____00______________________________________________0000
____0_______________________________________________0
____0_____________________________________00_________0
____00___________________________________0000_______000
____00__________00________________________00________0
_____0_________0000_________________________________0
_____0000_______00____________000_________________00000
___0000______________________0___0_________________0
_______0______________________000_________________0
_______000______________________________________00000
_____00_00____________________________________000____00
__________000_____________________________0000_________0
_________00_0000____________________000000_____________0
_______00_______00000000000000000000__0__0_____________0
______________00_____0_____0__________0___0___________00
_____________0________0_____0________00____0_________00
___________0__________0______00000000_______0______00
__________0___________0_____________________00___000
_________0____________0______________________0000
hello kitty comey...

▒)(▒)_______███☼███____(▒)(▒)
(▒)(█)(▒)__ ███_☼██████
_(▒)(▒)___██____████████
_________██____███▒▒▄▒▒....
__________██____█▒▒▒▒▒▒...
___________██____ █▒▒▒♥___(▒)(▒)
____________██_____▒▒____(▒)(█)(▒)
__________ __██____▒▒______(▒(▒)
_____________██__▓▓▒▓_______█
________██__██ ▓▓▓▒▒▒▓____█
_(▒)(▒)___███_ ▓▓_▓▓▓▓▓___█
(▒)(█)(▒)______▓▓__▓▓▓▓▓___█
_(▒)(▒)_____ _▓▓__▓▓▓▓▓___█___█
___________ ▓▓___▓▓▓▓_▓___█_█
__________ ▓▓___▓▓▓▓__▓▓__█
_________ ▓▓___███☼█__▓▓__█
___♥▒▒♥▒♥▒♥▒♥▒♥▒♥▒♥ __▓▓_█
___ ♥▒♥▒▒♥▒♥▒♥▒♥▒▒♥▒♥__▒▒▒
____ ♥▒♥▒▒♥▒♥▒♥▒▒♥▒▒♥▒____█
______ ♥▒▒♥▒♥▒♥▒♥▒♥▒▒♥▒♥__█
________♥▒▒♥▒▒♥▒♥▒▒♥▒▒♥▒♥
___________♥▒♥▒▒♥▒▒♥▒▒♥▒▒♥▒
_______________▓▓_▓▓
_(▒)(▒)_________▓▓_▓▓
(▒)(█)(▒)_______▓▓_▓▓
_(▒)(▒)_________▓▓_▓▓
_______________▓▓_▓▓
_______________▓▓▓▓
_______________▓▓▓
______█████████
________██____██
______█☼█____██
______█_______██
______________█☼█
______________██__█▄
gadis wif flower..

______________$$$$$$$
_____________$$$$$$$$$
____________$$$$$$$$$$$
____________$$$$$$$$$$$
____________$$$$$$$$$$$
_____________$$$$$$$$$
_____$$$$$$_____$$$$$$$$$$
____$$$$$$$$__$$$$$$_____$$$
___$$$$$$$$$$$$$$$$_________$
___$$$$$$$$$$$$$$$$______$__$
___$$$$$$$$$$$$$$$$_____$$$_$
___$$$$$$$$$$$__________$$$_$_____$$
____$$$$$$$$$____________$$_$$$$_$$$$
______$$$__$$__$$$______________$$$$
___________$$____$_______________$
____________$$____$______________$
_____________$$___$$$__________$$
_______________$$$_$$$$$$_$$$$$
________________$$____$$_$$$$$
_______________$$$$$___$$$$$$$$$$
_______________$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
_______________$$_$$$$$$$$$$$$$$__$$
_______________$$__$$$$$$$$$$$___$_$
______________$$$__$___$$$______$$$$
______________$$$_$__________$$_$$$$
______________$$$$$_________$$$$_$_$
_______________$$$$__________$$$__$$
_____$$$$_________$________________$
___$$$___$$______$$$_____________$$
__$___$$__$$_____$__$$$_____$$__$$
_$$____$___$_______$$$$$$$$$$$$$
_$$_____$___$_____$$$$$_$$___$$$
_$$_____$___$___$$$$____$____$$
__$_____$$__$$$$$$$____$$_$$$$$
__$$_____$___$_$$_____$__$__$$$$$$$$$$$$
___$_____$$__$_$_____$_$$$__$$__$______$$$
____$$_________$___$$_$___$$__$$_________$
_____$$_$$$$___$__$$__$__________________$
______$$____$__$$$____$__________________$
_______$____$__$_______$$______________$$
_______$$$$_$$$_________$$$$$$$__$$$$$$
__________$$$_________________$$$$$
mickey mouse..

____________#####
_____________####
_____________###
_____________###
_____________###
_____________###
_____________###
_____________###
_____________###__##
_____________###__#__#
_____________###___#__#
_____________###___#___#
_____________###___#____#
_______##____###__#____#
______#__#__######____#
______#___##_____#____###
_______#____#####____##
________#___________####
_________#_________###
_________##_______###
________##_________###
_______##___________###
______##______##_____##
_____##_____#_____#___##
_____##______####_____##
_____###________________##
______##_______________###
_______###____________###
_________####________###
___________#########
guitar..

________´$$$$`_____________________________,,,_
_______´$$$$$$$`_________________________´$$$`
________`$$$$$$$`______,,________,,_______´$$$$´
_________`$$$$$$$`____´$$`_____´$$`____´$$$$$´
__________`$$$$$$$`_´$$$$$`_´$$$$$`__´$$$$$$$´
___________`$$$$$$$_$$$$$$$_$$$$$$$_´$$$$$$$´_
____________`$$$$$$_$$$$$$$_$$$$$$$`´$$$$$$´_
___,,,,,,______`$$$$$$_$$$$$$$_$$$$$$$_$$$$$$´_
_´$$$$$`____`$$$$$$_$$$$$$$_$$$$$$$_$$$$$$´_
´$$$$$$$$$`´$$$$$$$_$$$$$$$_$$$$$$$_$$$$$´_
´$$$$$$$$$$$$$$$$$$_$$$$$$$_$$$$$$$_$$$$$´_
___`$$$$$$$$$$$$$$$_$$$$$$$_$$$$$$_$$$$$$´_
______`$$$$$$$$$$$$$_$$$$$__$$_$$$$$$_$$´_
_______`$$$$$$$$$$$$,___,$$$$,_____,$$$$$´_
_________`$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$´_
__________`$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$´_
____________`$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$´_
_______________`$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$´_
yeayh2...

__________________ ##
_________________###*
______________.*#####
_____________*######
___________*#######
__________*########.
_________*#########.
_________*#######*##*
________*#########*###
_______*##########*__*##
_____*###########_____*
____############
___*##*#########
___*_____########
__________#######
___________*######
____________*#####*
______________*####*
________________*####
__________________*##*
____________________*##
_____________________*##.
____________________.#####.
_________________.##########
________________.####*__*####
dolphin..

███۞███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▃
▂▄▅█████████▅▄▃▂
I███████████████████].
◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤...

..../""""""""|======[]
..../""""""""""""|
/"""""""""""""""""""""""""\
\(@) (@) (@) (@) (@) (@)/

......(\_/)
......( '_')
..../""""""""""""\======░ ▒▓▓█D
/"""""""""""""""""""\
\_@_@_@_@_@_/
keter kebal..

╔═══╗ ♪
║███║ ♫
║ (●) ♫
╚═══╝♪♪
ipod..

..hukumnya..

ok ya teman2, sayang2, cinta2 ku sekalian.. ahaks.. ukh.. kegedikan belum habis lagi nampaknya..
heheheh.. ok..
readers semua ingat lagi tak pada topik hot n spicy yang Na buat beberapa hari yang lepas?
tak ingat? tak tahu?
nak tau lebih lanjut..
check this out ya..
ok.. continue balik apa yang Na cuba nak sampaikan hari ni..
setelah bertanya kepada beberapa orang yang Na rasa expert or lebih berpengethaun dari Na..
ok.. hjukum fon sex ni samer hukumnya dengan berzina..
kenapa? sebab fon sex ni dikategorikan dalam zina telinga..
hello... bukan berzina dengan telinga ya... tapi zina telinga...
kenapa?
sebab ianya boleh menimbulkan nafsu syahwat..
menurut orang itu lagi. zina ni pun ada zina mata...
apa itu zina mata?
menurut apa yang dia bagitau dekat Na..
zina mata tu lebih kurang jer dengan zina telinga..
tapi kita tak gunakan telinga la plak kan..
kita gunakan mata..
contoh zina mata?
tengok cerita2 lucah n sebagainya yang boleh menimbulkan nafsu syahwat tak kira lah orang yang tengok tu lelaki ataupun perempuan ya..
ha... ada satu lagi benda yang terlintas dekat fikiran Na ni...
selalunya bila bercakap pasal yang boleh menimbulkan nafsu tu...
semua kaan cakap lelaki jer yang suka tengok cter lucah la.. aper la..
u wrong babe...
ad certain perempuan juga suka ya.. mana Na tau?
sebab Na pernah ada kawan perempuan.. perempuan ya..
yang berkongsi minat dengan beberapa orang perempuan yang lain yang suka buat koleksi video lucah ini dan menontonnya..
motif?
entah.. Na pun kurang periksa la plak kan..
ok.. tu jer kot nak cter...
before Na ending kan benda alah nieyh..
Na cuma nak cakap...
kita semua ni manusia biasa.. tak ada siapa pun yang pernah terlepas dari melakukan kesalahan..
dan biarlah dari kesalahan tu kita belajar untuk memperbaiki diri kita sendiri...
macam pepatah orang2 muda dahulu kala..
'bumi mana yang x ditimpa hujan n lautan mana yang tak bergelora'
cewah.. dah macam Karam Singh Walia dah plak aser.. hahahahah
ingat yer..
xder manusia yang mempunyai masa silam yang gelap tak mampu mempunyai masa depan yang cerah...
begitu jugak manusia yang mempunyai masa silam yang cerah, maa depannya sentiasa cerah...
sama2 lah kita memperbaiki diri kita...
semoga hari esok lebih baik dari hari ini ya..
jangan lupa check this out ya untuk join Na punya giveaway... sempena nak menghargai follower2 Na...

..sahabat blogger..

ok.. hye sayang2 Na sekalian.. heheheh.. gedix la plak tengah2 malam ni kan...
ok.. ni last entry before Na pegi tdo n before Mem Besar masuk menerjah bilik Na lagi sekali...
ok.. tadi Na baca dekat blog Abg Ben pasal sahabat blogger.. hey.. u olss..
xnak ker jumper dengan bloger yang korunk2 suker entry dyer habis2san punyer seuker.. heheheh...
tapi mungkin Na ni ada masalah problem kot.. dengan blogger2 otai ni.. Na nk komen2 Na jadi segan..
x tau kenapa...
huh.. cam tak layak jerk aser.. heheh..
ok2.. to all bloggers yang ada 'muka buku' tuh.. bleyh la add sahabat blogger ni ya...
so.. mungki kita boleh share cara2 nak jadi blogger yang lebih umphhhh dari teh tarik mamak ker.. hehhe
bila malam.. tahap kerepek.. eh bukan.. tahap merepek Na pun mcam dah over da limit lak kan.. hehehe.. ok2..
ha..
dah baca tu haper lagi..
g add cepat sahabat blogger nih..
ok... yer la.. nunyte semua... muahxxxxxxxx...
(extra gedix dah nieyh)
heheheheh

blOglist blOgger 2011


ok guys.. Na di tag untuk join ini ya..
nampak macam menarik.. so, Na pun nak join la kan...
haper?
korunk2 pun nak join jugak.. ha.. owkey2... if korunk2 nak jo
in jugak.. korunk kena rajin2kan diri untuk click2 di sini..

now Na nak kenalkan diri Na ya..
nama penuh Na ROSSYAZANA.. kat sekolah/kolej kawan2 panggil Zana... memang bahasakan diri as Na dengan orang2 yang Na rapat... Na x kerja.. baru habis Diploma in Early Childhood Education.. dekat International Islamic College, Kuala Lumpur. Na dilahirkan pada 8 April 1989 dekat Hospital Besar Mentakab.. now family Na tinggal kat Kuantan Pahang... Na anak bongsu dari 4 orang adik beradik. ok.. tu je kot.

ok. ni header blog na..

dekat header ni ada tulis
'me.myself.my life. all about me'
na pilih kata2 tuh sebab apa pun yang Na tulis dalam blog ni hanyalah pandangan Na je.. n apa yang Na tulis dalam blog ini juga.. adalah kaitan2 dengan hidup seharian Na secara langsung atau secara tidak langsung..

'missmatahariey'
miss tu sebab of course la sebab Na x kawen lagi kot.. heheheh... matahariey tu sebab impian Na, nk ceriakan n nak light up hidup semua orang yang Na kenal.. nama ni Na dah start guna dari friendster n myspace lagi..


now... Na nak tag geng2 blogger yang lain untuk join benda alah nieyh..

Miss Siput

Anak Raja

Seypull

ok.. due datenyer.. 14 Jan 2011 k..

..lagi2 bithday..

..happy birthday bro..

..special entry for special person's birthday..
ok.. macam biasa.. if ad birthday dari orang2 yang Na syg n yang Na anggap penting la dalam hidup Na..
Na akan buat entry special untuk mereka2.. kali ni.. birthday abg angkat Na..
nak tau yang mana rupaya abg
angkat Na nieyh?
ok.. cer check
this pic out..

:: ni lah abg angkat Na.. sengal? dyer mmg sengal sikit pun.. heheheh ::

:: jgn mare yer ::

:: hensem? oh no.. he's taken.. x cayer.. check this out lak ::

:: ha.. now cayer x? ::

:: abg Na ni dah berpunya ::

ok2.. back to the birthday story.. yer la.. Na nak kasi hadiah mahal2 pun Na x kejer ag kan.. so.. xperla.. anggap jer la ni hadiah dari Na special buat abg.. heheheh...

ok.. ni ad pic birthday wishing tuk Incin Saiful Safuan nieyh..

:: ni kek bithday untuk Abg.. ha? nak yg betol2? tnggu Na dah kejr.. gaji riban2.. lagi cun dari kek ni pun dah bleyh bagi.. heheh ::

video


lastly... ni special wishes Na untuk

Abg...

:: hope Abg dipanjang umur n dimurahkan rezeki ( nnti bleyh banjer Na.. heheheh )

:: semoga Tuhan berkati hubungan Abg n Kak Tia (kawen nnti Na nk jadi VVIP tau )

:: tahun ni Na x lupa dah nak wish birthday Abg.. dah set reminder awal2 ag tuh ::

:: jaga bakak kakak ipar Na eleok2 tau ::

:: nak cepat dapat anak sedare boleh x? ::

:: majulah sukan untuk negara!! heheheheh