Sunday, January 27, 2013

lumrah alam

Hye.. Morning...
Pagi ni sementara tnggu Incik Rummet blek kejer..
Update blog dlu..
Hurm.. Nak cerita pasal lumrah alam..
Lumrah alam kan.. Mcm2..
contohnya..
Lelaki suka tengok perempuan cantik n seksi...
Perempuan suka tengok lelaki cantik n seksi...
Normal ker tuh???
Pada Na la kan...
Dlu sebelum khwen mungkin Na suka tengok lelaki spesies yg hensem2 ni.. Nak2 Na kan mmg suka lelaki yang muka garang ni..
Tapi sejak brgelar isteri ni.. Tah la.. Malas dh nak nengok.. Ke memula jerk?? Nnti suka balik.. Hehehehehehe
Xtau la..
Tapi banyak pendapat kata...
Perempuan bila dalam satu ikatan perhubungan yang serius... Diorang lg serius... Btol ker??
Hurm.. X kisah la.. Tp mcm yang Na ckp.. Lumrah alam...
Setiap insan suka.pada kecantikan.. Suka pada kesempurnaan...
Tapi ingat.. Xda yang sempurna pon dalam dunia ni..
N sebagai pasangan.. Apa salahnya kita cuba menyempurnakan pasangan kita...
N pada Na.. Incik Rummet dh ckup semprnakan hidup Na..
N dengan kehadiran bakal bayi kami..
Insya Allah.. Akan lebih menyempurnakan kami...
Na sentiasa berdoa.. Supaya hubungan Na suami isteri.. Terpelihara...
Maklumlah.. Org perempuan ni kan.. Nak2 yg mcm Na ni..
Suka pkir negatif.. Suka syak yg bukan2.. suka fikir yg bukan2..
walaupun tau perasaan syak dlm ikatan perkahwinan tu krja si syaiton tuh..
Fuh.. Banyakkan la beristighfar.. Sabo jer la..
Lumrah alam kan.. Hehehehehehe..
Xda apa nak merepek dah..
Jap ag ad appoitment.. Routine check up..
Fuh... Hope HB Naik la hari ni.. Dah mcm2 usaha dah dibuatnya untuk menaikkan HB ni...
N harapannya.. Budak Tecik dalam perut ni...
Berkeadaan yang sangat sihat n dh ready nak tengok dunia nak jumpa Papa n Mama dia..
Sebab Papa n Mama dia dh x sbar nak jmper dgn dia..
K la.. Got to go.. Bye olls...

Published with Blogger-droid v2.0.9

Tuesday, January 22, 2013

x lama dh ker?

Hola2.. lama x mengepos apa2 kan..
Bnyak benda nk di storykan..
Last week warded..
Kesnya..
Baby kurng oksigen..
Mcm mana baby bleyh kurng oksigen??
Sebab darah Na rendah sangat..
Doktor cakap bila darah terlampau rendah.. Baby x dpt oksigen..
Yer la.. Masa belajar dlu pon ad belajar kan..
Darah yang adalah pengangkutan untuk darah bergerak dalam badan...
Fuh...
Naseb warded x lama..
X sepanjang di warded tuh..
Incik Rummet adalah penunggu yang sangat setia..
Gila ko x setia.. Nak kena sepuk??
Hahahahahaha..
Xlah.. Sebab dia tau.. Bini dia dia ni..
Bila sakit.. Ragam lagi macam2..
tgh2 malam lapo la..
Hehehehehehe.
Tp kan.. Na x sakit pon..
Cuma doktor suruh banyakkan rehat.. Jangan stresskan badan n baby..
Wargh..
Kemain kan baby ni..
X keluar lg dh pandai nk stress bagai..
X mudah sngguh..
Hehehehehehe...
Pagi2 ni konon lepas subuh nk lelap jap.. SEbab smlm tido lmbt..
Tp an.. Tetibe rasa lapar.. Huargh...
Roti dh hbis.. Semalam lupa beli stok roti.. Xkan nk makan nasi pepagi ni.. Aduyai..
Jeles tgk Incik Rimmet tido dengan lenanya..
Sebab Na x bleyh nk lelap ni.. Lapo weyh..
Hehehehehe..
Ok2.. Moh kita g crik makanan k.. Hilangkan perasaan kelaparan yang menyelubungi diri ini...

Published with Blogger-droid v2.0.9

Tuesday, January 15, 2013

xnak makan

Hyep.. Hari ni.. Budak tecik dalam perut Na ni dh genap 35 minggu dh.. Lagi seminggu.. Cukup 36 minggu bersamaan 9 bulan Na hidup bersama dengan dak tecik ni dalam perut ni..
X sabar nk tnggu dak tecik ni keluar.. Nak pegang.. Nak peluk dak tecik ni.. Ni hari 2 dok peluk baju yang Na n Incik Rummet dh belikan untuk dia jerk.. Kitorng belikan baju untuk dak tecik ni besar.. X beli yg bewborn.. Kesnya..
Sebab ramai kata jangan beli yang kecik.. Beli yang besar baby boleh guna lama..
So berpegang pada pengalaman org kan.. Xda la beli yg kecik2 comey sgt... Beli yg mcm tuk 6 bulan.. Ok la an..
Hehehehe.. X sabar sgt ni nk tnggu dak tecik ni keluar.. N hope sangat.. Nnti dak tecik ni keluar.. X kena jaundice la hendaknya...

Published with Blogger-droid v2.0.9

Saturday, January 12, 2013

sebelum tido

entry sebelum tido.. ok.. mcm yang semua sedia maklum..
na tgh pregnant kan.. n lately ni...
kaki Na ad sikit bengkak atau org kata sembab..  n dada especially tang tulung rusuk sebelah kiri ni rasa cm mencucuk jerk.. so..
bila dah bertanya pada pakar.. dia kata Na ni banyak angin dalam badan...
so.. cm ner nk jurngkan angin dalam badan ni??? atas nasihat dia...
sebelum tido kena sapu mibyak angin kt area betis n bawah tapak kaki... ala2 cm sapu kt baby tu la...
then tido kena pakai stokin untuk elakkan dari badan masuk angin.. satu lagi.. tido tinggikan kaki...
so.. bila pakar dh kata mcm tu an..
Na pon sapulah minyak angin.. tapi bukan minyak angin betullah.. na sapu losyen halia tuh.. sbb dlu na pakai masa sebelum kahwen.. berlumba2 angin keluar dr badan...
n na pajai stokin.. sambil dok menaip entry ni.. sendawa jer ni.. tp x kuat.. kalau dpat org urut tang betis ni.. memang ad berlumba la angin keluar dr badan kan..
xper.. nanti kita jadikan Incik Rummet tukang urut.. ngeee..
n dah tibggikan kaki dengan meletakkan sebijik bantal di bawah betis.. hope esok kurnglah bengkak kat kaki ni.. n senak kat dada ni...
amin.. ok...
apa kata kan.. kita semua tido..
malam pon dh membawa hampir ke pagi ni...
hope jap ag kalau nak je tandas ingatlah nak bukak stokin an.. heheheh..
pastu mesti bukak x pakai balik.. kita tnggu dan lihat jer la..
k bye.. wasalam...

Published with Blogger-droid v2.0.9

...dh kurus...

hyep.... tajuk x bleyh blah an..
sapa yang dh kurus tuh??
xtau la saper an.. hehehehe...
yang pasti Incik Rummet kata Na dh mkin kurus..
tang mana yang dia nampak makin kurus tu pon xtau...
tapi ramai ckp gtuh..
muka Na sejak pregnant ni nampak cengkung...
mak sedara yang jumpa Na last masa Na kahwen pon cakap benda yang sama..
nampak perut jer membulat.. muka nampak cengkung...
apakah??
benarkah ini yang berlaku???
xkisah la kan.. janji dak tecik dalam perut ni sihat..
lahir2 nanti comey cm mama n papa dia.. heheheh..  suka sangat..

cer korang komen.. gambar yang pakai tudung hitam tu gambar masa pregnant.. yang pakai tudung oren tuh.. sebelum kawen.. nampak cengkungkah muka Na ni?? komen pleasee...
k la.. bye...

Published with Blogger-droid v2.0.9

Friday, January 11, 2013

...apa sudah jadi??....

holla.. ada x seminggu x update blog??
ngee.. hari tu kemain bersungguh nk update blog tetiap hari kan.. hahahahha...
btw.. harini usia kandungan Na dah nasuk 34 minggu 4 hari.. sekejap jer rasa..
lagi baper hari genap 9 bulan..
fuyoooo..
berdebar sangat.. tiap kali perasaan berdebar tu datang...
Na doakan nanti proses Na nak melahirkan nanti xda la susah sangat..
takut.. n hope sangat baby nanti lahir x kena jaundice.. jaundice tu apa??
penyakit kuning la...
nanti susah nak bawak balik pahang.. sebab nanti Na nak balik berpantang kat pahang..
kat Melaka mcm xda saper nak jaga kan...
tapi yang pasti.. Incik Rummet dh jnji.. 2 minggu sekali nak balik Pahang tgk Na n baby.. huhuhuhuhu...
sejarang ni baby punya pergerakan dah x sekencang masa 7 bulan hari tuh.. masa 7 bln hri tuh.. pergh.. mmg terasa la kan.. sbb dia mmg aktif sesangat...
sekarang ni...
mungkin ruang dalam perut Na fah semakin sempit.. so dia nak bergerak pon dah macam susah jer kan.. hurmm....
apa lagi erk nak taip.. xder idea dh ni.. k la.. next time sambung k.
nak g meneruskan kerja sebagai seorang surirumah la plak kan.. hehehehe... bubye..
muahxxxx!!!

Published with Blogger-droid v2.0.9

Thursday, January 3, 2013

...7 minggu lagi...

hyep...
hari ni dah genap 33 minggu Na membawa si tecik dalam perut ni...
7 minggu lagi?? mcm x pecaya an..
actually.. tgh mengharap yang baby akan keluar awal ckit..
sbb mama x sbar2 dh nk peluk baby ni..
nk cium baby..
skrg ni tgh mencuba n mengamalkan segala tok nenek petua utk elakkan baby kena kuning...
btw.. tadi g klinik amik darah..
mcm biasa darah na memang susah nurse kt KK tu nak ambik..
padahal dlu masa nak derna darah bukan main senang nurse tu cucuk...
apakah agaknya hikmah disebalik itu???
ok.. x da apa nak tulis dh.. kepenatan tangan..
nak g buat dinner tuk diri sendiri plak.. lalalala.. td dah siap bekalan dinner tuk Incik Rummet..
n now.. baby pon dah lapar...

Published with Blogger-droid v2.0.9

Wednesday, January 2, 2013

...tanda awal bersalin...

hyep..
tajuk x bleyh blah kan??
owh.. Na xda keluar lagi tanda2 nak bersalin pon...
cuma dr malam semalam n smpai sekarang rasa sakit ngilu dekat area bwah perut...
tapi xda trun tanda lagi...
risau gak ni...
pesan kat baby jangan jeluar awal sangat.. keluar awal bulan 2 xper...
hehehhe.. sebab tkut jadi apa2 jer kalau baby keluar awal sangat ni...
nak beli sengkuang cina x terbeli lagi...
nak kena makan sengkuang cina tuk elak baby kena kuning...
petua dr org tua2..
macam mana rupanya sengkuang cina tuh???
Na ad letak pic sengkuang cina tuh..
ada lagi org kasi petua...
anggur hijau...
alarh.. anggur hijau xkan korang xtau rupanya kan...
tapi x terbeli lagi..
g pasar nak beli anggur...
tapi gi beli pisang plak...
sbb anggur dia x cantik..
n sengkuang cina pon xda jual kat pasar...
kena mencarik lagi...
ha.. esok kena g klinik ambik darah lagi..
sbb last 2 weeks masa ambik darah..
xtau salah sapa... sample darah tu hilang...
bengang jugak.. sebab bukan senang wo dia nak ambik darah Na susah..

Published with Blogger-droid v2.0.9

Tuesday, January 1, 2013

...tahun baru motivasi baru...

hyep2... hari ni hujan.. new year.. so duduk rumah jerk.. x keluar g mana2 pon.. eh keluar gak td.. g pasar malam dengan Incik Rummet..
sebab baby nak makan kuih vadey..
baby plak kena kan.. ngeee...
padahal mama dia yang nak kan..
nasib baek la Incik Rummet rajin nak melayan..
ok.. hari ni berjaya siapkan bedung baby.. yang ad hood tuh.. buat tuk baby.. hehehehehe...
pastu skrg ni tgh rest jap..
lenguh pinggang dok menjahit...
rest jap update blog...
jahit apa??
jahit barut baby...
seronok tau buat barang2 baby ni...
tapi lenguh tu x payah cakap la kan.. sebab dah 8 bulan dh kan..
perut dh besar...
baby dah trun bwah...
so.. pergerakan agak terbatas..
ok.. nk sambung jahit la...
sebab nanti kang baby keluar barang2 baby x siap lagi plak.. hehehehehhe..
bye.. wish everything safe k..

Published with Blogger-droid v2.0.9