Tuesday, April 9, 2013

...duhai anak...

Hyep.. Lama x update.. Rasanya macam sebulan sekali jer update blog ni kan?? hehehe...
Semalam pergi check up princess kesayangan...
Check up untuk 2 bulan..
Membesar bagai johan..
Berat sekarang.. 5.4 kg..
Panjang atau tinggi.. 60cm..
Kus semangat anak mama sorang ni..
Patut la lenguh mama mandikan Raniya...
Hehehehhe..
Sayang btol dengan princess sorang ni...
Hari tu balik Kuantan.. Nak keluar g beli pampers dengan Incik Rummet.. Mem Besar x bagi bawak Raniya.. Katanya nanti x puas main dengan Raniya..
So.. Tinggallah Raniya dengan Mem Besar n kakak Na..
Yang bestnya.. X sampai sehari tinggal Raniya Na dah rindu dengan dia.. Huargh.... Maklumlah.. Dari dia lahir mana pernah berenggang dengan dia..
Mau x rindu..
Sedar x sedar.. Sekejap jer dh dua bulan.. Rasa baru semalam jer doktor sahkan Na pregnant.. Tau2 dah dua bulan dah Raniya bambam ni.. Sedap tau peluk bambam ni time tido.. Hehehe..
Ni demam plak sebab semalam kena cucuk kan.. Tapi x da la teruk sangat demamnya..
Dah la nak suap ubat kemain susah.. Menangis macam kena dera jer.. X sampai hati.. Tp lagi x sampai hati kalau dia demam..
K la.. Got to go. Bye

Friday, March 8, 2013

Published with Blogger-droid v2.0.10

...NUR HUMAIRAH RANIYA...

entry kali ni adalah entry bergambar.. semua ni gambar  Raniya dari umur sehari sampai sebulan.. :) sekejap jer rasa dah besar budak ni..  rindu nak rasa dia tendang2 dalam perut.. 

NUR HUMAIRAH RANIYA BINTI NOR HAFIEZ
05.02.2013 1257PM
3.9KG
HOSPITAL BESAR MELAKA



















...pengalaman bersalin...

hye.. salam...
hri tu Na ad mention yang Na nak ceritakan pasal pengalaman Na bersalin kan/ n hari ni barulah berkesempatan nak bercerita.. entry ni adalah entry tiada gambar kerana menggunakan kelajuan internet yang kalau lumba lari dengan siput pon boleh klah..

04/02/2013
10.30 pm
~ mula rasa sakit pinggang.. tapi ingatkan sakit pinggang yang biasa.. maklumlah perut dah memboyot sesangat dah ni.. dengan selamba suruh incik Rummet sapu minyak angin sikit dekat area pinggang untuk kurangkan sakit pinggang tu kononnya..then tetber sakit tu hilang.. ok.. ingat dah x sakit dah la kan..

11.30 pm
~ sakit pinggang tu datang balik.. then teringat yang pernah terbaca sakit pnggang adalah satu daripada tanda nak bersalin.. tapi masa tu macam x confirm lagi since x pernah ada pengalaman bersalin kan.. mana nak tau macam mana sakit nak bersalin tu kan.. 

04/02/2013
12.30am
sakit pinggang yang kejap2 datang n kejap2 pergi tu datang balik.. then xtau nak tanya saper.. bukak fb dan bertanya pada sorang kawan yang dah ada pengalaman bersalin..
nasib baik dia tengah online.. yer la.. kalau nak call mama atau MIL time gini macam x kena plak kan.. pastu kawan tu tadi kata mungkin tanda nak bersalin kot.. n dia suruh tengok kekerapan sakit tu.. n dia kata cuba mandi n tido.. kalau boleh mandi n tido tu maksudnya belum lagi la tuh...
tapi na x mandi.. sebab Incik Rummet marah mandi tengah2 malam ni.. Na cuma g baringkan badan n cuba nak tido..

01.00 am
Incik rummet tanya sakit lagi ke? nak pegi hospital dah ker? Na cakap dengan dia belum lagi kot.. since bla na check Na memang xda turun darah ker.. air ker.. apa ker.. so x syak apa2 la Na pon..
Incik Rummet tido.. Na pon kononnya nak tido sekali la kan..

01.30am
terjaga sebab sakit perut lagi.. nak kejut Incik Rummet x smpai hati plak sebab tengok dia sedap jer tido.. biarkan jerk..

02.30am
baru nak terlelap then rasa sakit lagi.. aduhai.. masa ni memang dah x keruan dah ni.. macam2 perasaan ada time ni.. tapi still x kejut Incik Rummet lagi..

03.30am
rasa sakit u makin kerap n makin kuat.. masa ni Na rasa yang betullah Na akan bersalin.. tapi still x kejutkan Incik Rummet.. pada Na pagi nanti je la baru pegi hospital kalau sakit lagi kan..

04.30am
sakit memang sampai rasa kena pegang something untuk kurangkan rasa sakit tu... n time ni Na dah membuatkan Incik Rummet terjaga dari tido dia yang lena tu.. dia tanya sakit sangat dah ker? Na cakap la sakit..
tapi kami hold dulu...

07.30am
Incik Rummet call MIL bagitau yang Na sakit pinggang n sakit tu makin kerap n makin sakit.. apa nak buat ni... maklumlah kami dedua orang x pernah ada pengalaman sebelum ni.. setakat baca n tanya orang tu.. x sama perasaan dia.. MIL kata pergi hospital la.. macam tanda2 nak bersalin dah tu... so kami pon decide nak pergi hospital..

08.30am
dah siap mandi apa semua.. walaupun dalam keadaan sakit.. Na cakap la yang Na lapar.. nak makan dulu.. tapi x bernasib baik sungguh.. sakit yang terlampau kerap n x dapat nak tahan ni.. hasrat nak makan roti canai terpaksa dibatalkan jer..n kami pon meneruskan perjalan ke hospital terus..

09.00am
sampai hospital.. nak dijadikan cerita disebabkan pada waktu pagi, kami juga terpaksa menempuh beberapa kesesakan lalulintas.. maklumlahkan.. orang sibuk rushing nak pergi kerja time ni.. kami plak rushing nak pergi hospital.. huhuhuh.. sampai jer hospital Incik Rummet nak ambik kerusi roda tu nak tolak Na pergi tempat nak bersalin...

09.15am
sampai jer terus bagi buku pink.. nurse suruh pergi tukar baju dia nak check tekanan darah dan sebagainya.. bila panggil doktor.. doktor check.. jalan dah bukak 4cm masa ni.. so.. doktor suruh buat CTG untuk ambik bacaan jantung baby n bilangan kekerapan contraction... 

09.30am
doktor scan perut n cakap baby agak besar.. scan berat baby 3.5kg.. doktor cakap selalu berat baby yang lahir akan kurang atau lebih 500gram.. dalam hati Na.. biarlah kurang jangan lebih.. tapi, disebabkan Na ni ada anemia.. doktor ni nak rujuk kepada pakar sakit puan samada Na boleh bersalin normal atau kena operate... sebab estimate baby besar n ni anak first plak tuh...

10.15am
nurse tolak Na masuk dalam labor room.. dalam labor room nurse berusaha nak pasangkan mesin CTG kat perut.. masa ni sakit memang dah x boleh nak cerita dah ni.. but tiap kali sakit tiap kali tu la Na baca ayat yang dah diberi untuk mengurangkan kesakitan..

10.30am
doktor check lagi bukaan jalan.. n masih 4cm.. doktor cakap ni petang nanti atau maam baru bersalin sebab selalu anak sulung jalan lambat bukak.. Na yang dengar ni.. sabar jer la.. redha jer la..

11.00 am
nurse berusaha nak ambik denyutan jantung baby n setiap kali dia datang check result mesti result ctg tu x cantik.. sebabnya Na x duduk diam.. hahahaha.. dah sakit wo.. mana bleyh nak duduk diam.. na x duk diam time contraction tu jer..
so doktor pon decide nak pecahkan air ketuban.. datanglah doktor pecahkan air ketuban...

11.30am
bila dah kadar denyutan jantung baby x dapat.. susahla untuk nurse n doktor patau kan.. so, doktor decide nak pasangkan internal CTG sementara tunggu pakar sakit puan sampai..
internal CTG ni akan dimasukkan  dari bawah dan akan dipasangkan pada kepala baby..tapi nurse tak boleh nak pasangkan.. kena tunggu doktor.. so tunggulah doktor yang nak pasangkan tu n mesin tu.. sebab internal CTG ni jarang digunakan so mesin ni xda dalam labor room.. so kena la tunggu sekejap kan.. dalam pada tu, na yang dah sakit ni.. x habis2 baca ayat kursi la.. apa yang terkintas semua baca.. n masa tu Na mintak gas etanok dari nurse selepas menolak epidural dengan baiknya.. hehehehhe

12.15pm
doktor sampai nak masukkan internal CTG n nurse pon dah tunggu nak tolong pasangkan.. bila doktor check jer.. doktor cakap jalan dah bukak sepenuhnya.. sepenuhnya ok.. n masa ni doktor kata dah nampak kepala baby suku dah keluar.. hohohohoh.. hebat x baby ni? excited betol nak keluar.. n masa ni doktor tanya Na ready x nak meneran.. Na cakap boleh.. tapi Na nak husband.. so nurse pon pergilah panggil Incik Rummet yang tengah menunggu dekat luar tuh.. bila Incik Rummet masuk tu.. entah dari mana datang kekuatan untuk meneran walaupun masa tu Na memang xda tenaga...
mana nak ada tenaga kalau dari malam sebelum tu x makan..

12.30pm
mula menaran.. menaran dengan bersungguh.. dengan dorongan dari nurse, dari Incik Rummet sendiri..

12.57pm
rasa 'berdesup' ada benda keluar beserta dengan air yang sangat banyak.. lepas tu dah dengar suara.. n masa ni perasaan yang Na rasa sangat susah nak cerita.. seronok + sedih+ terharu + gembira.. eh macam2 perasaan la.. 
lagi perasaan x keruan bila nurse letakkan baby atas badan Na.. Ya Allah.. indahnya saat dan ketika itu... Tuhan je yang tau perasaan Na masa tuh...first time sentuh zuriat sendiri.. pertama kali menatap wajah yang selama ni Na dok bercakap dengan dia dari dalam perut jer.. tapi x boleh nak feeling lama2 ok.. nurse nak bawak baby pergi bersihkan.. n Na pon perlu dibersihkan jugak.. dibersihkan dari segala air n darah ler.. huhuhu


itu lah lebih kurang pengalaman Na bersalin kan puteri yang menjadi lambang cinta Na ngan Incik Rummet.. puteri yang diberi nama NUR HUMAIRAH RANIYA..
Incik Rummet kata Raniya lahir macam terapung.. huhuh.. sebab Raniya lahir diikuti dengan air.. bukan darah.. darah hanya keluar lepas doktor keluarkan uri.. n sejujurnya.. sakit bersalin tu hilang n lenyap macam kena tiup dengan angin btol2 lepas nurse letakkan Raniya dalam pangkuan Na.. hebatkan kuasa Allah?
oh.. sebagai pesanan.. kengkorang yang menunggu waktu n ketika tu. tolonglah jangan skip makan.. pastikan perut korang sentiasa kenyang.. kalau x jadi macam Na... xda tenaga nak teran, so terpaksa masukkan air untuk kasi Na tenaga... n yang lagi kesian.. Raniya lahir dalam keadaan kelaparan.. huhuhu.. kesian anak mama ni.. :)
ok la.. 
next entry kalau rajin Na cerita plak tentang pengalaman berpantang plak.. :)
sampai sini dulu k.. next time jumpa lagi.. bye.. 

Sunday, March 3, 2013

...bersalin sudah...

hye olls... 
lama x mencoret n merapu kt blog ni kan... 
n entry ni akan menjadi entry yang agak panjang mungkin.. 
atau ,ungkin secubit entry.. hahahaha..
apa la.. ad plak secubit entry...
5 Februari 2013 yang lepas... Na dh selamat melahirkan seorang puteri yang sangat sihat n comel....
Alhamdulillah...
n now Na dalam tempoh berpantang... 
dah hari yang ke 27 Na berpantang....
x sabar nk hbis pantang...
ramai yang tanya tentang pengalaman Na masa bersalin hari tuh.. 
nanti Na buat satu entry untuk ceritakan pengalaman Na tu.. 
for now.. nak bagitau jerk.. Na dh selamat bersalin.. hehehe.. nnti entry pengalaman bersalin na letak pic baby k..

Sunday, January 27, 2013

lumrah alam

Hye.. Morning...
Pagi ni sementara tnggu Incik Rummet blek kejer..
Update blog dlu..
Hurm.. Nak cerita pasal lumrah alam..
Lumrah alam kan.. Mcm2..
contohnya..
Lelaki suka tengok perempuan cantik n seksi...
Perempuan suka tengok lelaki cantik n seksi...
Normal ker tuh???
Pada Na la kan...
Dlu sebelum khwen mungkin Na suka tengok lelaki spesies yg hensem2 ni.. Nak2 Na kan mmg suka lelaki yang muka garang ni..
Tapi sejak brgelar isteri ni.. Tah la.. Malas dh nak nengok.. Ke memula jerk?? Nnti suka balik.. Hehehehehehe
Xtau la..
Tapi banyak pendapat kata...
Perempuan bila dalam satu ikatan perhubungan yang serius... Diorang lg serius... Btol ker??
Hurm.. X kisah la.. Tp mcm yang Na ckp.. Lumrah alam...
Setiap insan suka.pada kecantikan.. Suka pada kesempurnaan...
Tapi ingat.. Xda yang sempurna pon dalam dunia ni..
N sebagai pasangan.. Apa salahnya kita cuba menyempurnakan pasangan kita...
N pada Na.. Incik Rummet dh ckup semprnakan hidup Na..
N dengan kehadiran bakal bayi kami..
Insya Allah.. Akan lebih menyempurnakan kami...
Na sentiasa berdoa.. Supaya hubungan Na suami isteri.. Terpelihara...
Maklumlah.. Org perempuan ni kan.. Nak2 yg mcm Na ni..
Suka pkir negatif.. Suka syak yg bukan2.. suka fikir yg bukan2..
walaupun tau perasaan syak dlm ikatan perkahwinan tu krja si syaiton tuh..
Fuh.. Banyakkan la beristighfar.. Sabo jer la..
Lumrah alam kan.. Hehehehehehe..
Xda apa nak merepek dah..
Jap ag ad appoitment.. Routine check up..
Fuh... Hope HB Naik la hari ni.. Dah mcm2 usaha dah dibuatnya untuk menaikkan HB ni...
N harapannya.. Budak Tecik dalam perut ni...
Berkeadaan yang sangat sihat n dh ready nak tengok dunia nak jumpa Papa n Mama dia..
Sebab Papa n Mama dia dh x sbar nak jmper dgn dia..
K la.. Got to go.. Bye olls...

Published with Blogger-droid v2.0.9

Tuesday, January 22, 2013

x lama dh ker?

Hola2.. lama x mengepos apa2 kan..
Bnyak benda nk di storykan..
Last week warded..
Kesnya..
Baby kurng oksigen..
Mcm mana baby bleyh kurng oksigen??
Sebab darah Na rendah sangat..
Doktor cakap bila darah terlampau rendah.. Baby x dpt oksigen..
Yer la.. Masa belajar dlu pon ad belajar kan..
Darah yang adalah pengangkutan untuk darah bergerak dalam badan...
Fuh...
Naseb warded x lama..
X sepanjang di warded tuh..
Incik Rummet adalah penunggu yang sangat setia..
Gila ko x setia.. Nak kena sepuk??
Hahahahahaha..
Xlah.. Sebab dia tau.. Bini dia dia ni..
Bila sakit.. Ragam lagi macam2..
tgh2 malam lapo la..
Hehehehehehe.
Tp kan.. Na x sakit pon..
Cuma doktor suruh banyakkan rehat.. Jangan stresskan badan n baby..
Wargh..
Kemain kan baby ni..
X keluar lg dh pandai nk stress bagai..
X mudah sngguh..
Hehehehehehe...
Pagi2 ni konon lepas subuh nk lelap jap.. SEbab smlm tido lmbt..
Tp an.. Tetibe rasa lapar.. Huargh...
Roti dh hbis.. Semalam lupa beli stok roti.. Xkan nk makan nasi pepagi ni.. Aduyai..
Jeles tgk Incik Rimmet tido dengan lenanya..
Sebab Na x bleyh nk lelap ni.. Lapo weyh..
Hehehehehe..
Ok2.. Moh kita g crik makanan k.. Hilangkan perasaan kelaparan yang menyelubungi diri ini...

Published with Blogger-droid v2.0.9

Tuesday, January 15, 2013

xnak makan

Hyep.. Hari ni.. Budak tecik dalam perut Na ni dh genap 35 minggu dh.. Lagi seminggu.. Cukup 36 minggu bersamaan 9 bulan Na hidup bersama dengan dak tecik ni dalam perut ni..
X sabar nk tnggu dak tecik ni keluar.. Nak pegang.. Nak peluk dak tecik ni.. Ni hari 2 dok peluk baju yang Na n Incik Rummet dh belikan untuk dia jerk.. Kitorng belikan baju untuk dak tecik ni besar.. X beli yg bewborn.. Kesnya..
Sebab ramai kata jangan beli yang kecik.. Beli yang besar baby boleh guna lama..
So berpegang pada pengalaman org kan.. Xda la beli yg kecik2 comey sgt... Beli yg mcm tuk 6 bulan.. Ok la an..
Hehehehe.. X sabar sgt ni nk tnggu dak tecik ni keluar.. N hope sangat.. Nnti dak tecik ni keluar.. X kena jaundice la hendaknya...

Published with Blogger-droid v2.0.9

Saturday, January 12, 2013

sebelum tido

entry sebelum tido.. ok.. mcm yang semua sedia maklum..
na tgh pregnant kan.. n lately ni...
kaki Na ad sikit bengkak atau org kata sembab..  n dada especially tang tulung rusuk sebelah kiri ni rasa cm mencucuk jerk.. so..
bila dah bertanya pada pakar.. dia kata Na ni banyak angin dalam badan...
so.. cm ner nk jurngkan angin dalam badan ni??? atas nasihat dia...
sebelum tido kena sapu mibyak angin kt area betis n bawah tapak kaki... ala2 cm sapu kt baby tu la...
then tido kena pakai stokin untuk elakkan dari badan masuk angin.. satu lagi.. tido tinggikan kaki...
so.. bila pakar dh kata mcm tu an..
Na pon sapulah minyak angin.. tapi bukan minyak angin betullah.. na sapu losyen halia tuh.. sbb dlu na pakai masa sebelum kahwen.. berlumba2 angin keluar dr badan...
n na pajai stokin.. sambil dok menaip entry ni.. sendawa jer ni.. tp x kuat.. kalau dpat org urut tang betis ni.. memang ad berlumba la angin keluar dr badan kan..
xper.. nanti kita jadikan Incik Rummet tukang urut.. ngeee..
n dah tibggikan kaki dengan meletakkan sebijik bantal di bawah betis.. hope esok kurnglah bengkak kat kaki ni.. n senak kat dada ni...
amin.. ok...
apa kata kan.. kita semua tido..
malam pon dh membawa hampir ke pagi ni...
hope jap ag kalau nak je tandas ingatlah nak bukak stokin an.. heheheh..
pastu mesti bukak x pakai balik.. kita tnggu dan lihat jer la..
k bye.. wasalam...

Published with Blogger-droid v2.0.9

...dh kurus...

hyep.... tajuk x bleyh blah an..
sapa yang dh kurus tuh??
xtau la saper an.. hehehehe...
yang pasti Incik Rummet kata Na dh mkin kurus..
tang mana yang dia nampak makin kurus tu pon xtau...
tapi ramai ckp gtuh..
muka Na sejak pregnant ni nampak cengkung...
mak sedara yang jumpa Na last masa Na kahwen pon cakap benda yang sama..
nampak perut jer membulat.. muka nampak cengkung...
apakah??
benarkah ini yang berlaku???
xkisah la kan.. janji dak tecik dalam perut ni sihat..
lahir2 nanti comey cm mama n papa dia.. heheheh..  suka sangat..

cer korang komen.. gambar yang pakai tudung hitam tu gambar masa pregnant.. yang pakai tudung oren tuh.. sebelum kawen.. nampak cengkungkah muka Na ni?? komen pleasee...
k la.. bye...

Published with Blogger-droid v2.0.9

Friday, January 11, 2013

...apa sudah jadi??....

holla.. ada x seminggu x update blog??
ngee.. hari tu kemain bersungguh nk update blog tetiap hari kan.. hahahahha...
btw.. harini usia kandungan Na dah nasuk 34 minggu 4 hari.. sekejap jer rasa..
lagi baper hari genap 9 bulan..
fuyoooo..
berdebar sangat.. tiap kali perasaan berdebar tu datang...
Na doakan nanti proses Na nak melahirkan nanti xda la susah sangat..
takut.. n hope sangat baby nanti lahir x kena jaundice.. jaundice tu apa??
penyakit kuning la...
nanti susah nak bawak balik pahang.. sebab nanti Na nak balik berpantang kat pahang..
kat Melaka mcm xda saper nak jaga kan...
tapi yang pasti.. Incik Rummet dh jnji.. 2 minggu sekali nak balik Pahang tgk Na n baby.. huhuhuhuhu...
sejarang ni baby punya pergerakan dah x sekencang masa 7 bulan hari tuh.. masa 7 bln hri tuh.. pergh.. mmg terasa la kan.. sbb dia mmg aktif sesangat...
sekarang ni...
mungkin ruang dalam perut Na fah semakin sempit.. so dia nak bergerak pon dah macam susah jer kan.. hurmm....
apa lagi erk nak taip.. xder idea dh ni.. k la.. next time sambung k.
nak g meneruskan kerja sebagai seorang surirumah la plak kan.. hehehehe... bubye..
muahxxxx!!!

Published with Blogger-droid v2.0.9

Thursday, January 3, 2013

...7 minggu lagi...

hyep...
hari ni dah genap 33 minggu Na membawa si tecik dalam perut ni...
7 minggu lagi?? mcm x pecaya an..
actually.. tgh mengharap yang baby akan keluar awal ckit..
sbb mama x sbar2 dh nk peluk baby ni..
nk cium baby..
skrg ni tgh mencuba n mengamalkan segala tok nenek petua utk elakkan baby kena kuning...
btw.. tadi g klinik amik darah..
mcm biasa darah na memang susah nurse kt KK tu nak ambik..
padahal dlu masa nak derna darah bukan main senang nurse tu cucuk...
apakah agaknya hikmah disebalik itu???
ok.. x da apa nak tulis dh.. kepenatan tangan..
nak g buat dinner tuk diri sendiri plak.. lalalala.. td dah siap bekalan dinner tuk Incik Rummet..
n now.. baby pon dah lapar...

Published with Blogger-droid v2.0.9

Wednesday, January 2, 2013

...tanda awal bersalin...

hyep..
tajuk x bleyh blah kan??
owh.. Na xda keluar lagi tanda2 nak bersalin pon...
cuma dr malam semalam n smpai sekarang rasa sakit ngilu dekat area bwah perut...
tapi xda trun tanda lagi...
risau gak ni...
pesan kat baby jangan jeluar awal sangat.. keluar awal bulan 2 xper...
hehehhe.. sebab tkut jadi apa2 jer kalau baby keluar awal sangat ni...
nak beli sengkuang cina x terbeli lagi...
nak kena makan sengkuang cina tuk elak baby kena kuning...
petua dr org tua2..
macam mana rupanya sengkuang cina tuh???
Na ad letak pic sengkuang cina tuh..
ada lagi org kasi petua...
anggur hijau...
alarh.. anggur hijau xkan korang xtau rupanya kan...
tapi x terbeli lagi..
g pasar nak beli anggur...
tapi gi beli pisang plak...
sbb anggur dia x cantik..
n sengkuang cina pon xda jual kat pasar...
kena mencarik lagi...
ha.. esok kena g klinik ambik darah lagi..
sbb last 2 weeks masa ambik darah..
xtau salah sapa... sample darah tu hilang...
bengang jugak.. sebab bukan senang wo dia nak ambik darah Na susah..

Published with Blogger-droid v2.0.9

Tuesday, January 1, 2013

...tahun baru motivasi baru...

hyep2... hari ni hujan.. new year.. so duduk rumah jerk.. x keluar g mana2 pon.. eh keluar gak td.. g pasar malam dengan Incik Rummet..
sebab baby nak makan kuih vadey..
baby plak kena kan.. ngeee...
padahal mama dia yang nak kan..
nasib baek la Incik Rummet rajin nak melayan..
ok.. hari ni berjaya siapkan bedung baby.. yang ad hood tuh.. buat tuk baby.. hehehehehe...
pastu skrg ni tgh rest jap..
lenguh pinggang dok menjahit...
rest jap update blog...
jahit apa??
jahit barut baby...
seronok tau buat barang2 baby ni...
tapi lenguh tu x payah cakap la kan.. sebab dah 8 bulan dh kan..
perut dh besar...
baby dah trun bwah...
so.. pergerakan agak terbatas..
ok.. nk sambung jahit la...
sebab nanti kang baby keluar barang2 baby x siap lagi plak.. hehehehehhe..
bye.. wish everything safe k..

Published with Blogger-droid v2.0.9